В центре внимания:

«Наш край» вимагає від уряду підвищити пенсії всім без винятку

Про заявив голова Львівської міської організації «наш край» Олег Баляш.
У підсумку «підвищення» пенсій від уряду більше половини пенсіонерів нічого не отримали або отримали вкрай мало.

«Минулого тижня Кабмін оприлюднив підсумки осучаснення пенсій. Інакше, як знущанням з українців, це назвати неможливо: з 12 млн пенсіонерів майже 5 млн отримали доплату меншу за 200 грн, а до 2 млн пенсіонерів не отримали взагалі жодного підвищення. Слід негайно доопрацювати пенсійну реформу та суттєво підвищити пенсії усім без винятку пенсіонерам», – вважає Баляш.

Також багато запитань залишилося щодо обіцяного автоматичного осучаснення пенсій протягом наступних років.

«Урядова “реформа” осучаснила пенсії у 2017 році. Далі цей процес, як обіцялося, мав би бути автоматичним. Але у законі про пенсійну реформу відсутні положення про автоматичну індексацію пенсій. Він лише містить згадку про рішення, яке ще має ухвалювати Кабмін. Українців вкотре ошукали», – зауважує політик.

Отож потрібно негайно доопрацювати пенсійне законодавство та суттєво підвищити пенсії всім без винятку пенсіонерам. 12 млн українських пенсіонерів мають жити, а не виживати, – підсумував Баляш.

За звітом Мінсоцполітики, у жовтні пенсії підвищено для 10,2 млн (з 11,9 млн пенсіонерів), але сплачено підвищену пенсію лише 6,9 млн – розмір доплати яким перевищував 140 грн. Ті, у кого підвищення менше, отримають доплату за жовтень разом із підвищеним розміром у листопаді.

4,79 млн осіб отримали доплату у розмірі до 200 грн , 2,07 млн – 200–500 грн, 1,202 млн – 500–1000 грн, та лише 2,083 млн. отримали доплату понад тисяча гривень.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

07.11.2017 16:18 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.