В центре внимания:

На Банковій почули докори МВФ

На Банковій почули докори МВФ

Невідомо лише, чи добре там зрозуміли, за що саме Міжнародний валютний фонд (МВФ) розкритикував законопроект про Антикорупційний суд, внесений до Верховної Ради Петром Порошенком наприкінці минулого року. Бо у понеділок, 15 січня, Інтернет-газета «Українська правда» написала, що отримала з цього приводу від Адміністрації президента повідомлення. Й у ньому наголошено, що документ розроблений у відповідності до Конституції України та згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії.

А ось і пряма цитата: «Сьогодні проект закону перебуває у Верховній Раді, тому всі дискусії щодо тих чи інших норм мають відбуватися в рамках правового поля в українському парламенті». Сформульовано дуже дипломатично, однак простою народною мовою це можна перекласти як «не втручайтеся у наші справи».

Критика законопроекту містилася у листі голови місії МВФ до України Рона ван Родена. Він датований 11 січня й адресований голові Адміністрації Президента України Ігорю Райніну. Копії надіслані також прем’єр-міністру, спікеру Верховної ради, кільком міністрам та головам парламентських комітетів. У тексті прямо сказано, що «низка положень законопроекту не сумісні із зобов’язаннями України за програмою співпраці з МВФ, а також суперечать рекомендаціям Венеціанської комісії».

Архівна світлина: Президент України Петро Порошенко і директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

15.01.2018 19:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.