В центре внимания:

На Грибовицькому сміттєзвалищі незаконно спалюють гудрони: місцеві жителі б'ють на сполох

Про це повідомив депутат Жовківської райради Ігор Муравський.

Цими вихідними невідомі особи самовільно встановили саморобну установку для збору та спалювання кислих гудронів з озера №1, що поруч із Грибовицьким сміттєзвалищем.

"Невідомі особи, яких вдалось зупинити спільно з поліцією, не припинили кустарним способом випалювати кислі гудрони в Грибовичах! Далі працює самовільно встановлена кустарна установка для забору кислих гудронів. Від неї чорний, токсичний, їдкий дим поширюється на навколишні села та міста Дубляни і Львів", – написав на своїй Facebook-сторінці Ігор Муравський.

За його словами, спалювати кислі гудрони можуть ті ж особи, що "влаштували минулоріч екологічну катастрофу – підприємство "Укрінвестгруп".

"Вони повернулись, офіційно отримали право відбирати кислі гудрони з нижнього озера. Але жодного дозволу випалювати їх у котлованах, підігріваючи до кипіння маслянисту речовину, що димить на півнеба, отруюючи людей, вони надати не можуть! Це триває й далі! Попри заборону поліції і обіцянку керівника фірми припинити дике випалювання гудронів", – додав Муравський.

Зазначимо, кислі гудрони з озера №1 належали ВАТ "Львівський дослідний маслозавод".

Щодо незаконного спалювання кислих гудронів на території Грибовицького сміттєзвалища депутат звернувся в поліцію, а також у Держекоінспекцію Львівщини з вимогою провести позапланову перевірку.

Додамо, кислі гудрони – небезпечні речовини, що утворюються внаслідок переробки нафти. Рідка фракція гудронів містить близько 70% сірчаної кислоти і є небезпечною.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

28.11.2017 11:38 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.