В центре внимания:

На Дрогобиччині на реконструкції школи "заробили" 310 000 грн

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці виявили факт розкрадання коштів обласного бюджету, призначених для реконструкції загальноосвітньої школи.

Як встановили поліцейські, впродовж 2016 року підрядна організація проводила реконструкцію з добудовою загальноосвітньої школи у Дрогобицькому районі.

При цьому керівник підприємства-підрядника привласнив частину з отриманих коштів, призначених для закупівлі будівельних матеріалів, а необхідні для будівництва матеріали фактично не придбав. Таким чином зловмисник привласнив кошти обласного бюджету в сумі 310 тисяч гривень.

Окрім того встановлено, що керівник структурного підрозділу обласної ради, який виконував адміністративно-господарські функції за спеціальним повноваженням та здійснював технічний нагляд, затвердив акти виконаних робіт із завищеною вартістю, що призвело до безпідставної виплати зазначених бюджетних коштів.

Керівнику підприємства-підрядника повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 191 (розкрадання у великих розмірах) КК України, а також ч.2 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Йому загрожує покарання – позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Посадовцю, який здійснював технагляд за роботами повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 367 (службова недбалість) КК України. За вказані дії передбачене покарання – позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Наразі триває досудове розслідування.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

16.01.2018 0:28 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.