В центре внимания:

На Львівщині затвердили стратегію управління відходами до 2030 року

На Львівщині затвердили стратегію управління відходами до 2030 року

Відповідне рішення прийняли сьогодні під час позачергової сесії Львівської обласної ради, передає кореспондент Варіантів. "За" проголосували 59 депутатів.

Сьогодні, 21 грудня, депутати затвердили Стратегію управління відходами у Львівській області до 2030 року. Це є перший затверджений документ, що стосується поводження й утилізалізації ТПВ на території Львівщини.

Основою затвердженої стратегії є "система комплексного управління побутовими відходами щодо утворення, розділення, транспортування, сортування, оброблення, утилізації та видалення, з акцентом на досягнення максимальної ефективності використання ресурсів".

У документі не вказано орієнтовних фінансових ресурсів, необхідних для проведення заходів, які передбачає Стратегія управління відходами у Львівській області до 2030 року.

"Обсяги фінансування стратегії визначаються під час затвердження (уточнення) показників державного та мсісцевих бюджетів на відповідний рік відповідно до затверджених заходів", – йдеться у стратегії.

Зазначимо, Стратегію управління відходами у Львівській області до 2030 року розробили на підставі низки Законів України, а також на основі напрацьованої Програми поводження з твердими побутовими відходами у Львівській області на 2017-2022 роки.

Згідно з останньою програмою, до 2022 року на Львівщині планують залишити лише 7 полігонів ТПВ. Відтак протягом наступних 5 років в області повинні рекультивувати і закрити 14 санкціонованих та ще 154 стихійні сміттєзвалища.

Також у межах проекту Програми поводження з ТПВ на Львівщині, територію області поділять на 6 субрегіонів, у яких облаштують сучасні полігони ТПВ та підприємства з утилізації і переробки сміття.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

22.12.2017 6:09 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.