В центре внимания:

На Львівщині WWF ознайомлюватиме населення з порядком вирубки лісу

Про це сьогодні на прес-конференції розповів координатор проекту, що проводиться під егідою Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) "Лісова варта", Василь Гаврилюк:

"Львівська обласна рада 2 роки тому видала розпорядження, яким зробила процес трохи публічнішим, за допомогою оголошень про те де яка рубка відбуватиметься. Також нещодавно прийнятий закон про оцінку впилву на довкілля зобов'язує проводити громадські слухання стосовно суцільних рубок більше одного гектара. Але ми зараз у співпраці з обласним управлінням лісового і мисливського господарства, лісгоспами напрацьовуємо механізм інформування стосовно усіх рубок, що відбуваються за межами населених пунктів.

Мова йде про інформування місцевих громад, зацікавлених сторін (в тому числі туристів). Ми плануємо, аби лісгоспи керувались у кінцевому прийнятті рішень інформацією від громад: де рубати, що рубати, в який спосіб. Аби вони знаходили консенсус із громадою того як почнеться рубка.

Адже неодноразово виникає так, що коли вже триває рубка, лісоруби мають документи, але місцева громада є проти рубки. Цей процес повинен мати чіткий порядок.
Ми будемо обговорювати положення про інформування. Якщо напрацюємо цей механізм у Львівській області, можливо запровадимо його на національному рівні."

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

25.01.2018 17:58 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.