В центре внимания:

На Різдво додому із «сирійської пастки»

На Різдво додому із «сирійської пастки»

Йдеться про десять українських моряків, які ще з серпня 2017 року перебували у Сирії на арештованому судні. І ось у п’ятницю, 5 січня, надійшла звістка, що їхні митарства нарешті завершилися.

Представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич офіційно заявив: «Сьогодні, напередодні Різдва, українські моряки повертаються до своїх родин». Він повідомив також, що завдяки українському консулу сирійські органи влади повернули документи морякам, знайшли заміну екіпажу серед місцевих жителів і скерували громадян України до Лівану, кордон з яким вони вже перетнули.

Десяток моряків, які «застрягли» у порту Тартус (Сирія) на заарештованому судні «Старшина Деров», – це п’ятеро херсонців, троє мешканців Миколаєва, а ще одесит і киянин. Вони торік у серпні уклали контракт із турецьким судновласником і вирушили до Лівану – на борт судна. Але з’ясувалося, що воно перебуває у Сирії. Капітан порту Тартус взяв в українців паспорти та інші документи і не повернув, щоб «вони сиділи на борту і не вешталися». Зарплату морякам не виплачували. На борту судна вантажу не було, і весь цей час воно жодного разу не залишало межі порту.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

05.01.2018 14:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.