В центре внимания:

Небувалий буревій на узбережжі Техасу

Небувалий буревій на узбережжі Техасу

Принаймні за останні 12 років нічого подібного тут не було. Стихійному лихові, за традицією, дали ім’я – «Харві». У суботу, 26 серпня, зафіксовано пориви вітру швидкістю до 210 кілометрів на годину. Коли буревій був ще на підході до материка, йому присвоїли четверту категорію за п’ятибальною шкалою Сафіра-Сімпсона. Вночі вітер став менш лютим і метеорологи знизили категорію до другої. Однак загроза для життя людей через це не минула, тому влада закликає населення до пильності й радить не залишати домівки. Після запиту губернатора Техасу Грега Абботта президент Дональд Трамп оголосив у штаті надзвичайний стан.

За прогнозами, Техас і Луїзіана ще кілька днів потерпатимуть від негоди. Можливі сильні дощі й навіть повені. А наразі у місті Порт Лавака середній рівень повних вод підвищився на 1,9 метра. Понад 360 тисяч домогосподарств на техаському узбережжі залишилися без електропостачання.

Першим під удар «Харві» потрапило техаське місто Рокпорт. На його околицях зруйновано декілька будівель. Всередині можуть перебувати люди. За інформацією мерії в притулку для літніх людей звалився дах. Повідомлень про жертви не надходило.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

26.08.2017 15:32 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.