В центре внимания:

Невідоме про вбивство Джона Кеннеді

Невідоме про вбивство Джона Кеннеді

Телерадіомовна корпорація ВВС 27 жовтня інформує, що у США оприлюднено 2800 раніше засекречених документів про цю трагічну сторінку в історії країни. 35-й президент США Джон Кеннеді був застрелений 22 листопада 1963 року.

Нинішній господар Білого дому Дональд Трамп заявив, що люди повинні бути повністю поінформовані про подію, яка продовжує обростати різними конспірологічними теоріями. Розсекречені документи викладено на сайті Національного архіву. Правда, публікація низки з них таки відкладена на прохання ФБР, ЦРУ, держдепартаменту і деяких інших відомств.

Один з невідомих досі широкому загалу документів підтверджує, що Федеральне бюро розслідувань США попереджало поліцію про загрозу для життя головного підозрюваного – Лі Харві Освальда. Однак він був убитий через два дні після замаху на Джона Кеннеді власником нічного клубу Джеком Рубі, коли виходив з поліцейської дільниці Далласа.

Ще в одному документі йдеться про побоювання представників офіційної Москви з приводу того, що вбивство президента може стати приводом для «безвідповідальних генералів», щоб завдати ракетного удару по території СРСР.

Світлина Reuters: Джон Кеннеді з дружиною у Далласі приблизно за годину до вбивства.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

27.10.2017 12:49 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.