В центре внимания:

Недавній очільник Каталонії ігнорує виклик до суду

Недавній очільник Каталонії ігнорує виклик до суду

1 листопада сайт «Радіо Свобода» повідомив, що відсторонений на батьківщині від влади Карлес Пучдемон не піде давати свідчення у Національний суд Іспанії. Двома днями перед тим він і п’ятеро високопосадовців з уряду Каталонії виїхали у Бельгію. До суду вони повинні з’явитися за викликом у четвер вранці.

Нагадаємо, після референдуму про незалежність Каталонії центральна влада Іспанії ввела у провінції пряме правління, розпустивши місцевий парламент та звільнивши уряд автономії. На 21 грудня призначено регіональні вибори. Карлеса Пучдемона і кількох членів його кабінету звинувачують у заколоті і розтраті бюджетних грошей. А спроба заколоту карається в Іспанії тюремним ув’язненням терміном до 30 років. Якщо ж «головний каталонський сепаратист» відмовиться повертатися до Іспанії і співпрацювати з правоохоронними органами, Національний суд вимагатиме його арешту і екстрадиції за вимогами європейського законодавства.

Наразі адвокат Карлеса Пучдемона бельгієць Поль Бекаерт заявив, що його клієнт «вважає за краще чекати і спостерігати». Він не має наміру просити владу Бельгії надати йому притулок, але, якщо з Мадрида прийде запит про екстрадицію, захист оскаржить його у суді.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

01.11.2017 22:19 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.