В центре внимания:

Не визнавати Єрусалим столицею Ізраїлю!

Не визнавати Єрусалим столицею Ізраїлю!

Резолюцію з таким закликом ухвалила у четвер, 21 грудня, Генеральна асамблея ООН. За неї висловилися 128 країн. 35 держав утрималися. Проти проголосували десять країн – США, Гватемала, Гондурас, Ізраїль, Маршаллові острови, Мікронезія, Науру, Палау і Того. Зауважимо, що у документі Сполучені Штати не згадано, хоча саме у Вашингтоні нещодавно прийняли рішення вважати Єрусалим ізраїльською столицею.

Виступаючи на засіданні Генасамблеї ООН, постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі закликала не підтримувати резолюцію. Зокрема, вона заявила: «Це голосування вплине на ставлення американців до ООН і наше ставлення до тих країн, які не поважають наші рішення в ООН».

Представник палестинського лідера Махмуда Аббаса Набіль Абу Рдайна привітав рішення ООН, назвавши його «перемогою Палестини».

Напередодні, 20 грудня, президент США Дональд Трамп пригрозив позбавити фінансової допомоги країни, які підтримають резолюцію ООН, що засуджує визнання Єрусалиму в якості столиці Ізраїлю. Нагадаємо, що 6 грудня Дональд Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю і оголосив про перенесення туди американського посольства з Тель-Авіва.

Як відомо, статус Єрусалима є одним з найгостріших питань у відносинах між Ізраїлем і арабськими країнами. Ізраїль вважає Єрусалим своєю столицею, натомість палестинці вірять, що Східний Єрусалим – столиця їх майбутньої держави.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

21.12.2017 23:08 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.