В центре внимания:

Не все так складно з «ядерною кнопкою»

Не все так складно з «ядерною кнопкою»

У неділю, 19 листопада, провідні інформаційні агенції світу цитують уривки з виступу на форумі з безпеки у Канаді американського генерала Джона Хайтена. Він заявив, що не підкориться незаконному наказові Дональда Трампа про ядерну атаку.

Джон Хайтен очолює Стратегічне командування збройних сил США і є командувачем ядерних сил країни. Ситуацію щодо використання так званої «ядерної кнопки» він пояснив так: «Що може статися, якщо мова зайде про щось незаконне? Тоді я скажу: пане президенте, це незаконно». Далі, за словами генерала, вони можуть почати обговорювати альтернативні рішення. Врешті Джон Хайтен резюмував: «Все не так і складно». Міністерство оборони США наразі цих висловів не коментувало.

Нагадаємо, що під час свого першого виступу на Генеральній асамблеї ООН 19 вересня поточного року Дональд Трамп заявив про можливість «тотального знищення» Північної Кореї, якщо та не відмовиться від створення ядерної зброї. Після цих заяв різко загострилися відносини між двома країнами, що призвело до обговорення депутатами від Демократичної і Республіканської партій питання про повноваження першої особи держави. Днями профільний комітет американського сенату вперше за тривалий час підняв питання про можливу зміну ролі президента при ухваленні рішення про ядерну атаку

Світлина АР.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

19.11.2017 19:30 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.