В центре внимания:

Не заробив на пенсію — отримуй соцдопомогу

Не заробив на пенсію — отримуй соцдопомогу

Кабінет Міністрів України затвердив порядок призначення тимчасової соціальної допомоги від держави безробітним особам пенсійного віку, котрі не мають права на пенсійні виплати. Її отримають громадяни, котрі вже досягли пенсійного віку, але мають менше 15 років страхового стажу, тобто не заробили свою пенсію. Виплати надаватимуть у період із 1 січня 2018-го до 31 грудня 2020 року.
Допомогу призначатимуть структурні підрозділи з питань соцзахисту населення районних і міських райдержадміністрацій. Призначення соцдопомоги передбачає врахування майнового стану та середньомісячного сукупного доходу громадянина. Виплати перераховуватимуть кожні шість місяців, із урахуванням змін майнового стану людини та середньомісячного сукупного доходу. Соцдопомогу виплачуватимуть до досягнення громадянином віку, з якого він набуває право на отримання пенсії.
Натомість у Міжнародному валютному фонді (МВФ) чекають на зміни тексту закону про пенсійну реформу. Про це заявив Джеррі Райс, прес-секретар Фонду. «Законодавство про пенсійну реформу передбачає ряд важливих положень, які необхідні для модернізації пенсійної системи. Водночас є певні вади, які нівелюють передбачуване стимулювання громадян, котрі працювали триваліший термін і зробили великі внески в пенсійну систему. Це робить пенсійну систему нестійкою, і ми вважаємо, що необхідна певна робота щодо усунення цих вад», — пояснив він.

Катерина Чурилова, Zaxid.net

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

25.01.2018 16:58 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.