В центре внимания:

Нове свято у греко-католиків

Нове свято у греко-католиків

Як повідомляє 12 грудня Західна інформаційна корпорація, починаючи з наступного року вірні Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) у першу неділю липня відзначатимуть свято Матері Божої Неустанної Помочі. Таке рішення прийняв Синод єпископів УГКЦ. Відповідний Декрет набере чинності через два місяці після електронного оприлюднення. Окрім того, Синод доручив літургійній комісії опрацювати відповідні богослужбові тексти до цього свята.

З тексту Декрету дізнаємося, що 11 грудня 1865 року Папа Римський Пій ІХ передав оригінал чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі Згромадженню отців редемптористів. Завдяки праведному митрополиту Андреєві Шептицькому та місійній праці редемптористів, яких він запросив до України у 1913 році, Матір Божа Неустанної Помочі, прославлена в однойменній іконі, стала відомою і поміж українців. На її честь зведено багато храмів, у 1927 році засновано Братство Матері Божої Неустанної Помочі, написано літургійні тексти, видано наукові праці, публікації, зокрема відомий твір Василія Величковського «Історія чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі».

Святкуючи 150-літній ювілей вшанування Матері Божої Неустанної Помочі, можемо побачити її ікону в храмах різних конфесій, а також у численних домівках вірян в Україні та поза її межами. Це свято широко відзначають в країнах Європи. Подекуди воно є навіть державним вихідним.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

12.12.2017 14:38 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.