В центре внимания:

Новий термін у лексиконі політиків України

Новий термін у лексиконі політиків України

Йдеться про «Томос», як називають указ з важливого питання церковного устрою. У четвер, 19 квітня, Верховна Рада переважною більшістю голосів підтримала звернення Президента Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія із закликом надати автокефалію Православній церкві в Україні.

З нагоди важливого голосування до парламенту прибув Президент Петро Порошенко, який, зокрема, заявив: «Хочу запевнити, що Томос, на який ми так сподіваємося і для отримання якого докладаємо зусиль, і поява визнаної Єдиної Помісної Церкви аж ніяк не означатиме порушення конституційного принципу свободи совісті».

Це почули не всі. Коли почалися виступи від фракцій, до трибуни підійшов лідер фракції «Опозиційного блоку» Юрій Бойко і назвав появу такого звернення свідченням того, що почалася президентська кампанія з використання «найбільш чутливої теми релігії». Після цього він з однодумцями на якийсь час заблокували трибуну. Однак на остаточне рішення це не вплинуло.

Світлина з сайту «Радіо Свобода»: акція на підтримку створення Єдиної Української Помісної Церкви під стінами Верховної Ради України.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

19.04.2018 15:29 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.