В центре внимания:

Нові обставини справи про розстріли на Майдані

Нові обставини справи про розстріли на Майдані

Якщо оприлюднена у вівторок, 13 лютого, адвокатом колишній «беркутівців» Олександром Горошинським інформація підтвердиться, то матимемо гучну сенсацію. Адже у перерві в засіданні Святошинського райсуду Києва він заявив про наявність доказів того, що у лютому 2014 року з боку «майданівців» стріляли у правоохоронців.

Захист колишніх бійців «Беркуту» оперує кількома твердженнями. Наприклад, на водометах, що відступали вгору по вулиці Інститутській, зафіксовано численні вогнепальні ушкодження. У тому числі з мисливської зброї. Це дозволяє припустити, що «беркутівець» на прізвище Вайда міг бути застрелений з боку мітингувальників. У його тілі було виявлено шріт і картеч.

За словами Олександра Горошинського, є свідчення учасників Майдану, зокрема, й нинішніх високопосадовців, які вказують на те, що правоохоронці просили керівництво Майдану дати можливість оглянути готель «України» для пошуку снайперів. Однак такий дозвіл було надано не 20 лютого, а аж наступного дня. Однак і тоді були виявлені сліди присутності снайперів. Є також дані про те, що у готелі «Дніпро» теж була снайперська точка, звідки вбивали як правоохоронців, так і мітингувальників.

Адвокат також нагадав, що цього дня у суді повинні були допитати як свідка Міхеіла Саакашвілі. Захист колишніх «беркутівців» впевнений, що «він міг повідомити дуже цікаві обставини щодо участі і ролі сьогоднішніх високопосадовців у подіях Майдану».

Однак, як відомо, лідера опозиційно «Руху нових сил» саме учора силовим методом вислали з України.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

14.02.2018 0:49 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.