В центре внимания:

Нові санкції США проти Північної Кореї

Нові санкції США проти Північної Кореї

Про них світові інформагенції повідомляють у середу, 7 березня. Ще напередодні здавалося, що з Корейського півострова нарешті повіяло теплом. Повноважна делегація Південної Кореї провела з лідером Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) Кім Чен Ином перемовини, які вселили навіть надію на те, що вдасться домогтися згортання офіційним Пхеньяном своєї ядерної програми. І раптом…

Втім, цього разу йдеться не про північнокорейські ракети. Сполучені Штати ввели нові санкції через вбивство брата Кім Чен Ина. Як заявила представник Державного департаменту США Гізер Нойєрт, у Вашингтоні дійшли висновку, що до вбивства Кім Чен Нама була причетна північнокорейська влада. Для скоєння злочину використано хімічну отруйну речовину VX. «США засуджують використання хімічної зброї для скоєння вбивства. Це публічне виявлення неповаги до міжнародних норм, спрямованих проти хімічної зброї, ще раз демонструє безрозсудний характер влади Північної Кореї», – написала 7 березня у мережі Twitter Гізер Нойєрт.

Кім Чен Нам був старшим сином колишнього лідера Північної Кореї Кім Чен Іра. В останні роки він, переважно, жив за кордоном і публічно критикував владу Пхеньяна. Його отруїли в аеропорту Куала-Лумпура торік 14 лютого, накинувши на обличчя хустку, просочену отрутою миттєвої дії.

Світлина AFP: лідер КНДР Кім Чен Ин (праворуч) та його брат Кім Чен Нам.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

07.03.2018 14:29 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.