В центре внимания:

Німеччина: коли міністр порушує конституцію

Німеччина: коли міністр порушує конституцію

У вівторок, 27 лютого, Федеральний конституційний суд Німеччини прийшов до висновку, що міністр освіти і наукових досліджень ФРН Йоханна Ванка порушила Основний закон країни, закликавши до бойкоту демонстрації партії «Альтернатива для Німеччини» (АдН). В ухвалі також сказано, що члени уряду повинні дотримуватися нейтралітету і утримуватися від оцінок політичних партій.

Восени 2015 року, в розпал міграційного кризи, члени правопопулістської «Альтернативи для Німеччини» організували у Берліні демонстрацію під гаслом «Червона картка для Меркель – наданню притулку необхідні кордони». У відповідь міністерство освіти ФРН оприлюднило на своїй інтернет-сторінці офіційну заяву, у якій очільниця відомства закликала вручити «червону картку» самій АдН.

У тексті, поміж іншого, сказано, що представники цієї партії сприяють радикалізації суспільства. І тим самим вони надають недозволену підтримку правим екстремістам, що відкрито здійснюють політику розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Конституційний суд вважає, що подібна негативна оцінка може спричинити «страхітливий вплив», а відтак неприпустимим чином порушити право партії на рівність можливостей відповідно до Основного закону.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

27.02.2018 17:18 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.