В центре внимания:

Німеччина: переговори про коаліцію відкладено

Німеччина: переговори про коаліцію відкладено

Блок християнських партій ХДС / ХСС і Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) наразі не змогли досягти компромісу у питаннях імміграційної політики та охорони здоров’я. Як повідомляє у понеділок, 29 січня, сайт «Deutsche Welle», чергова нарада з цього приводу тривала майже дев’ять годин. Врешті було вирішено відкласти подальші перемовини про створення урядової коаліції. Щоб не завантажувати партійних лідерів затяжними дискусіями, взаємоприйнятні варіанти сторони продовжать шукати на рівні робочих груп.

Християнсько-демократичний союз (ХДС) і Християнсько-соціальний союз (ХСС) наполягають на жорсткому обмеженні возз’єднання сімей біженців, які отримали у ФРН обмежену ступінь захисту. А це викликає невдоволення соціал-демократів. Втім, продовжуть лунати запевнення у готовності до компромісів й анонсований намір завершити переговори до 4 лютого ніхто не відкликав.

Нагадаємо, що вибори до німецького парламенту (бундестагу) відбулися ще торік 24 вересня. Однак досі не сформовано новий склад уряду ФРН. Спроба блоку чинного канцлера Анґели Меркель (ХДС / ХСС) створити правлячу коаліцію з партією «зелених» і з Вільною демократичною партією зазнала невдачі через непоступливість останньої. Тепер єдиною реалістичною можливістю сформувати уряд, що опиратиметься на парламентську більшістю, є повернення до варіанту так званої «великої коаліції».

Світлина AFP.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

29.01.2018 19:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.