В центре внимания:

«Об’єднання громад повинне відбуватися добровільно», – «Батьківщина» Львівщини

Про це йдеться у заяві фракції ВО «Батьківщина» у Львівській облраді, яку сьогодні, 20 березня, зачитав депутат обласної ради Леонід Цибуля, інформує прес-служба обласного партосередку.

«Нинішня влада, маючи на меті закінчити процес децентралізації ще цього року, вдається до примусового об’єднання територіальних громад. Такі випадки ми спостерігаємо і на Львівщині. До прикладу, на території Бродівського району мешканців повідомили про створення лише однієї ОТГ, на Радехівщині – двох, а на Дрогобиччині – 9. Здебільшого процес об’єднання відбувається не зі згоди громадськості, а за розчерком пера обласного керівництва», – йдеться у заяві.

«Батьківщинівці» області звертаються до керівництва держави з вимогою проводити якісну адміністративну реформу, яка приноситиме реальну користь мешканцям регіонів України.

«Для підтвердження відсутності реальної децентралізації наголошуємо на тому, що якщо взяти консолідований бюджет або всі бюджетні кошти країни, то ми побачимо, що у Державному бюджеті збирається майже 85 відсотків всіх коштів. Принциповий аргумент – частка грошей Державного бюджету в консолідованому бюджеті країни за останні два роки зростає. А це вже не що інше як фінансова централізація», – зазначається у документі.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

21.03.2018 4:29 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.