В центре внимания:

Одеса: демонстрація не щеплених під мерією

Одеса: демонстрація не щеплених під мерією

Повідомлення про такого кшталту акцію надійшло вперше. Хоча не складно припустити, що цей досвід переймуть в інших містах України. Адже проблема є загальнодержавною. Отож, у п’ятницю, 2 лютого, біля стін Одеської міської ради батьки учнів, які не пройшли вакцинації від кору, вимагали допустити їхніх дітей до навчання. Одесити розцінюють ситуацію, що склалася, як порушення конституційних прав на освіту. Те саме стосується і дитячих садочків.

Сайт «Думська» цитує учасника акції, батька двох дітей Віктора Піховича: «Наших дітей без щеплення не пустили до навчальних закладів. Ми прийшли відстояти права наших дітей на освіту. Вакцинація є добровільною. Епідемія в місті і області не оголошена, карантин не оголошений. Масові свята не скасовуються, спортивні секції не закриті, в театри ми ходимо. А в школах нас виставляють, як ніби ми небезпечні для щеплених дітей».

Чиновники мерії запросили представників ініціативної групи на розмову, обидві сторони якої досить швидко перешли на підвищений тон. Батьки вимагали від чиновників дати їм можливість нести за своїх дітей відповідальність самим. А Міністерство охорони здоров’я наполягає на обов’язковій вакцинації і підтримує рішення про недопущення до очної форми навчання не щеплених дітей.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

02.02.2018 22:38 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.