В центре внимания:

Олімпіада-2018: дві Кореї і один прапор

Олімпіада-2018: дві Кореї і один прапор

Під ним на церемонії відкриття Ігор у Пхьончхані пройдуть разом олімпійські команди Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) і Республіки Кореї (частіше вживається неофіційна назва Південна Корея). Про це домовилися представники Сеула і Пхеньяна у середу, 17 січня, на зустрічі у прикордонному пункті Пханмунджом у демілітаризованій зоні. Крім того, досягнуто згоди про створення спільної жіночої хокейної команди.

Оголошено, що КНДР пошле на Олімпіаду і Паралімпіаду в Пхьончхан делегацію з 550 осіб. Крім того, сторони узгодили виступ в Південній Кореї північнокорейського оркестру з 140 музикантів. Скільки загалом спортсменів зможуть взяти участь в змаганнях, ще не відомо. Відповідне рішення має бути прийнято 20 січня на засіданні Міжнародного олімпійського комітету (МОК). Наразі відбір на Олімпіаду пройшла лише одна пара північнокорейських фігуристів. Допуск інших спортсменів може бути оформлений спеціальним рішенням МОК, як і питання прапора, форми і гімну. Щордо прапора, то на ньому буде зображено Корейський півострів.

Спортсмени з Південної і Північної Кореї раніше вже проходили разом на відкритті Олімпіади. Це сталося на Іграх в Сіднеї у 2000 році, в Афінах у 2004 році і в Турині у 2006 році.

Світлина АР: під спільним прапором у Турині.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

17.01.2018 22:19 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.