В центре внимания:

Оподаткування пенсій в Україні визнали незаконним

Про це повідомляє РБК-Україна.

Вчора Конституційний суд України вирішив визнати таким, що не відповідає Конституції України, оподаткування пенсій, яке передбачене в законі "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи" і в статті 164 Податкового кодексу України.

Зокрема, йдеться про те, що пенсія, розмір якої перевищує 10 розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, а також пенсії з іноземних джерел, підлягають оподатуванню.

Ці положення суд визнав неконституційними, відтак вони втратили чинність з дня ухвалення Конституційним судом цього рішення.

Зазначимо, до суду звернулися 48 народних депутатів з проханням розглянути на відповідність Конституції положень закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи" та Податкового кодексу України щодо про оподаткування пенсій і щомісячного довічного грошового утримання.

"Запровадження її оподаткування, починаючи з певного її розміру, на думку Конституційного суду України, порушує справедливий підхід до встановлення пенсії, оскільки призводить до зменшення її фактичного розміру, який встановлюється з урахуванням співвідношення між тривалістю страхового стажу та розміром заробітної плати застрахованої особи", – йдеться у повідомленні суду.

Нагадаємо, минулоріч уряд передбачив скасування оподаткування пенсій для близько 350 тисяч українців.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

28.02.2018 14:22 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.