В центре внимания:

Освітній закон склав іспит у Венеції

Освітній закон склав іспит у Венеції

У п’ятницю, 8 грудня відбулося завершальне засідання Венеційської комісії (ВК) щодо українського Закону «Про освіту», який викликав критику у низці держав Європи. Про це повідомляє на своєму сайті Міністерство освіти і науки України.

«Комісія прийняла аргументацію української сторони щодо закидів, ніби мовна стаття Закону «Про освіту» звужує права представників національних меншин. Зокрема, ВК підкреслила, що питання змісту і обсягу прав відносяться виключно до компетенції Конституційного Суду України. Низка питань застосування мов має вирішуватись спеціальними законами. А отже, звинувачення з боку Угорщини не підтримані», – сказано у повідомленні.

Окрім того, Україні рекомендовано подовжити перехідний термін для введення норми про викладання державною мовою у школах для дітей національних меншин.

Як відомо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила Закон «Про освіту», де, зокрема, регламентовано, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова – українська. Румунія та Угорщина обурились, заявивши, що це, начебто, порушує права нацменшин.

Світлина: зала засідань Венеціанської комісії.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

09.12.2017 1:38 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.