В центре внимания:

Остаточні підсумки референдуму у Каталонії

Остаточні підсумки референдуму у Каталонії

Їх офіційно оголошено урядом автономної області у п’ятницю, 6 жовтня. Нагадаємо, що референдум про незалежність, який відбувся 1 жовтня, центральною владою у Мадриді визнаний незаконним.

Отож, за вихід зі складу Іспанії висловилися 2 мільйона 44 тисячі 38 осіб з двох мільйонів 286 тисяч 217 тих, що проголосували. Тобто – 90,18 відсотка. Проти проголосували 7,83 відсотка (177 тисяч 547 осіб). Порожні бюлетені опустили в урну 1,98 відсотка учасників плебісциту. Явка склала майже 43 відсотки від приблизно 5 мільйонів 300 тисяч тих, що мають право голосу. Мешканці Каталонії, що виступають проти відділення, переважно бойкотували референдум.

Цього ж дня нейтральна Швейцарія висловила готовність виступити посередником на переговорах між Мадридом і Барселоною. А ще раніше у п’ятницю представник центрального уряду в Каталонії Енрік Мійо приніс вибачення за надмірно жорсткі дії поліції 1 жовтня, коли постраждали близько тисячі осіб. Поліцейські блокували багато виборчих дільниць, вилучали бюлетені та урни для голосування. У Барселоні для розгону демонстрантів було застосовано гумові кулі.

9 жовтня парламент Каталонії має намір обговорити питання про оголошення незалежності, незважаючи на заборону Конституційного суду Іспанії.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

07.10.2017 0:58 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.