В центре внимания:

Офшорні скандали і вбивство журналістки

Офшорні скандали і вбивство журналістки

Офіційно ще не встановлено, чи є у цих подій причинно-наслідковий зв’язок. Водночас важко повірити, що насильницька смерть однієї з найвідоміших журналістів Мальти Дафни Каруани Галіції не є помстою за її розслідування «панамського досьє». Тим паче, що 17 жовтня сайт ВВС повідомив – засновник Wikileaks (міжнародної організації, що займається публікацією таємної інформації) Джуліан Ассанж оголосив нагороду в 20 тисяч євро (приблизно $ 23,6 тисячі) за будь-яку інформацію, яка може допомогти в розслідуванні цього зухвалого вбивства.

Напередодні ввечері стало відомо, що потужний вибух розірвав на шматки автомобіль, в якому їхала 53-річна Дафна Каруана Галіція. Раніше вона заявляла про зв’язок прем’єр-міністра Мальти Джозефа Мускату і його дружини з компанією, яка фігурує в скандалі з «панамським досьє».

Нагадаємо, що ці документи були оприлюднені два роки тому Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ). Досьє становить собою кілька мільйонів документів панамської фірми Mossack Fonseca, яка займалася обслуговуванням офшорних рахунків, що належали світовим знаменитостям і політикам.

Як повідомляє видання Politico, Дафна Каруана Галіція проводила власні розслідування випадків корупції та публікувала у своєму блозі статті, які збирали по 400 тисяч переглядів за день, що більше, ніж мають всі газети Мальти разом узяті.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

17.10.2017 12:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.