В центре внимания:

Очільника львівського Правого сектору викликали до ГПУ у справі вбивства водія BlaBlaCar

Про це йдеться на офіційній сторінці Правого сектору Львівщини у Facebook.

17 січня у помешкання, в якому раніше жив керівник Правого сектору Львівщини Тарас Бобанича (Хаммер), з'явилися слідчі з Генпрокуратури України з ордером на обшук.

Прибувши у помешкання, Бобаничу слідчі пояснили, що мають його опитати як свідка у справі вбивства львів’янина Тараса Познякова (який у 2016 році підвозив через BlaBlaCar попутників до Києва, – ред).

"Слідчий ставив питання з приводу того, чи був знайомий Хаммер із потерпілим Тарасом Позняковим та ще з рядом невідомих осіб. Почувши заперечувальну відповідь, слідчий заявив що "за відомостями слідства саме ви зустрічалися з Тарасом Позняковим і вимагали в нього 10 000 доларів", – йдеться у повідомленні Правого сектору Львівщини.

Сам Тарас Бобанич стверджує, що ніколи не був знайомий з Тарасом Позняковим і жодних грошей у нього не вимагав.

"До подій та обставин сумнозвісної справи BlaBlaCar я не маю жодного відношення! Про факт останньої знаю виключно зі ЗМІ. Із потерпілим у даній справі Тарасом Позняковим я не знайомий та ніколи з ним не зустрічався (тим більше грошей в нього не вимагав!), так само як і зі всіма іншими, кого називали слідчі", – заявив Тарас Бобанич.

Слідчі також запитували, чи був Бобанич знайомий з одним із підозрюваних у вбивстві Познякова (позивний Лука).

"З Лукою востаннє я перетинався в серпні 2015 року, в зоні АТО. Про теперішнє його місцеперебування мені не відомо! Намагання слідчих Генпрокуратури "прив'язати" мене до цієї справи розцінюю як відчай (оскільки слідство йде вже тривалий час) та політичну розправу режиму за мою громадську діяльність та націоналістичну позицію", – зазначив Тарас Бобанич.

У повідомленні "Правого сектора" також вказано, що Тарас Бобанич має з’явитись до ГПУ 6 лютого.

Нагадаємо, що 25-річного Тараса Познякова востаннє бачили у квітні 2016 року, коли він поїхав на власній машині до Києва. Відомо, що через BlaBlaCar він погодився підвезти двох осіб, які представилися учасниками АТО. Згодом автомобіль Познякова зі слідами крові знайшли у Києві.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

22.01.2018 21:18 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.