В центре внимания:

Папа Римський стурбований загрозою ядерної війни

Папа Римський стурбований загрозою ядерної війни

«Ми перебуваємо на межі. Я справді боюся цього. Одного інциденту достатньо, щоб прискорити ситуацію», – завив Папа Франциск у понеділок, 15 січня на борту літака на шляху до Чилі і Перу, звертаючись до групи журналістів, що супроводжує його у поїздці.

Понтифік також роздав представникам ЗМІ фотографію, зняту 1945 року в японському місті Нагасакі. На світлині зображений хлопчик, який несе на собі мертвого брата після вибуху ядерної бомби. Папа Франциск назвав цей зафіксований фотографом трагічний епізод «Плодом війни» і сказав: «Таке фото здатне вплинути більше, ніж тисячі слів».

Страх людей перед можливістю початку ядерної війни останнім часом помітно посилюється. Нагадаємо, що днями на Гаваях люди отримали на мобільні телефони повідомлення про необхідність ховатися в укриття, бо на них летить одна чи кілька балістичних ракет. Це викликало паніку поміж місцевого населення і численних туристів. Незабаром з’ясувалося, що оповіщення було помилковим.

І такий інцидент на тлі інформації про ядерні і ракетні амбіції Північної Кореї не викликає здивування. Адже за оцінками аналітиків, північнокорейські балістичні ракети вже здатні досягати території Гаваїв.

Світлина AFP: Папа Франциск перед відльотом до Чилі.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

15.01.2018 18:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.