В центре внимания:

Перинатальний центр зі старим медичним обладнанням обіцяють відкрити до кінця 2017 року

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявив т.в.о. начальника управління капітального будівництва Львівської ОДА Олег Пелих, Львівський обласний клінічний перинатальний центр на вул. Дж. Вашингтона, 6 планують відкрити до кінця цього року.

За його словами, наразі тривають оздоблювальні роботи у будівлі, після них підрядна організація ТзОВ "Будівельна компанія "Прогрестехбуд" розпочне облаштування благоустрою території та зовнішніх мереж.

Станом на 13 жовтня загальні витрати на ремонт центру становлять 82,1 млн грн а уряд, як додав Олег Пелих, цьогоріч перерахуав 45 млн грн з держбюджету.

"Крім того обласна рада виділили 25 мільйонів з бюджету розвитку області. Таким чином ми маємо фінансування в розмірі 70 млн грн і це достатньо того, щоб завершити будівельний процес перинатального центру, тобто пологового будинку з його допоміжними приміщеннями. Щодо медичного обладнання, то на сьогодні є частина обладнання, яке функціонувало на базі перинатального центру і було законсервовано та проведено інвентиритизацію, більша частина його буде використана в подальшому в процесі роботи", – наголосив Олег Пелих.

Також Львівська ОДА оголосила тендер на закупівлю медичного обладнання для центру і веде переговори з урядом щодо виділення ще 50 млн грн для забезпечення закупівлі сучасного медичного обладнання.

Нагадаємо, Львівський перинатальний центр закрили у 2013 році. В кінці 2016 року, на його реконструкцію у 2017 році було передбачено 107 мільйонів гривень держкоштів, однак їх виявилося замало, щоб завершити усі роботи наприкінці 2017 року.

Саме тому Львівська обласна рада ще у березні повідомляла, що планує виділити на реконструкцію перинатального центру додаткові 35 млн грн з продажу комунальних приміщень.

Також обласні депутати просили у міської ради 20 мільйонів гривень співфінансування, проте у вересні Олександр Ганущин заявив, що жодної відповіді від мерії не надходило.

Натомість міськрада запевнила, що ще у червні виділила майже 7,5 млн грн для забезпечення безперебійного теплопостачання перинатального центру.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

14.10.2017 2:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.