В центре внимания:

Петиції до уряду голосів не добирають

Петиції до уряду голосів не добирають

Минає рік, відколи почав діяти сервіс електронних петицій Кабінету Міністрів України. Інтернет-видання «Українські новини» поцікавилося у секретаріаті уряду результативністю цієї форми комунікації з населенням. Відповідь на запит оприлюднена 28 серпня.

З неї дізнаємося, що впродовж року на урядовому веб-порталі було розміщено 1 278 електронних петицій. Однак жодна з них упродовж відведеного законодавством терміну не набрала мінімально необхідного числа голосів. Щоб петицію прийняли до розгляду, на її підтримку повинні висловитися 25 000 осіб.

Найближчою до цього рубежу виявилася петиція «Щодо недопущення скасування стипендії студентам», яка набрала 22 105 голосів. На другому місці опинилася пропозиція про підвищення граничної межі безмитного пересилання товарів у міжнародних поштових і експрес-відправленнях (12 026 голосів), на третьому – «Забезпечення екологічної безпеки» (9 062 голоси).

Поміж інших тем розділу «Електронні петиції» бачимо підвищення ефективності української оборонної промисловості, скасування зовнішнього незалежного тестування (ЗНО), проблематику сортування сміття. Ще окремі автори пропозицій хотіли б оприлюднення поіменних результатів всіх проведених атестацій поліцейських, прив’язки ціни на газ до його якості, запровадження онлайн-реєстру державних службовців з можливістю оцінки їхньої роботи. Трапляються й петиції, сформульовані за принципом «що кого болить». Наприклад – підвищити посадові окладів працівникам органів місцевого самоврядування або зняти всі обмеження й заборони на імпорт старих автомобілів з Європи.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

28.08.2017 20:42 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.