В центре внимания:

Петро Порошенко розповів про Мальдіви

Петро Порошенко розповів про Мальдіви

Зробив він це у середу, 28 лютого, на прес-конференції у Києві. Але спершу нагадаємо чому виникла необхідність такого публічного звіту. За повідомленнями ЗМІ, Президент України з 1 по 8 січня відпочивав на Мальдівських островах. Літав туди, як твердять, на приватному літаку разом із сімома пасажирами. Ймовірно, під іншими іменами та без паспортного контролю. За експертними підрахунками, на відпустку було витрачено щонайменше пів мільйона доларів. Коли це стало відомим, у президентській адміністрації заявили, що Петро Порошенко розраховувався власними коштами.

Виступаючи перед журналістами, глава держави запевняв: «Кордон я перетинав за своїм прізвищем, за своїм паспортом і проходив реєстрацією у прикордонників». При цьому наголосив, що не витратив на відпочинок жодної копійки з державного бюджету.

Цікавим і об’ємним за змістом було запитання журналіста Михайла Ткача: «Чому вашого прізвища не було у переліку зареєстрованих осіб на борту літака? Чи правда, що з вами літав Борис Ложкін? Чи правда, що в аеропорту «Київ» спеціально для ваших таємних відпусток реконструйовано місце для парковки, де не можна побачити літак? Чи правда, що в аеропорту «Київ» перевіряли співробітників на детекторі брехні після виходу розслідування, щоб виявити джерело витоку інформації? І скільки закордонних відпусток у вас було за 4 роки і чому це не повідомляється публічно, хоча б постфактум?».

На запитання щодо детектора брехні та відпочинку з ним пана Ложкіна Петро Порошенко не відповів взагалі. Про відпустки сказав, що їх не було, бо він не має права доручати свої обов’язки іншим особам. Інформацію назвав повідомленою публічно і постфактум. А найбільш показовою можна вважати ось цю відповідь: «Якщо у вас немає доступу до бази даних прикордонників, то вибачте, це є персональною інформацією. Ви і не маєте права мати доступ до цих даних. Але якщо будь-який компетентний орган захоче перевірити прикордонників, він зможе отримати всю необхідну інформацію. Я на цьому наголошую». Цим фактично визнано, що є зона, де Президент України непідзвітний своїм виборцям.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

28.02.2018 20:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.