В центре внимания:

Планету Марс відкрито вдруге

Планету Марс відкрито вдруге

Інтернет-видання «Platfor.ma» розповіло у п’ятницю, 23 березня, про курйозний випадок, що стався з космологом Пітером Дансбі з Кейптаунського університету. Він заново «відкрив» Марс та поспішив повідомити про це колегам. Та ще й зробив це у спільноті The Astronomer’s Telegram – сервісі, де науковці можуть швидко обмінятись даними про астрономічні явища. Відтак повідомлення набуло розголосу.

Отож, Пітер Дансбі оприлюднив інформацію про те, що виявив надзвичайно яскравий об’єкт у нічному небі поруч з Потрійний туманністю і туманністю Лагуна. За його словами, ще 8 березня на цьому місці нічого такого не було. Дослідник звернувся до колег з проханням поділитися думками про природу об’єкта. Як виявилось – це був Марс!

Незабаром у мережі Twitter було розміщено жартівливий сертифікат на ім’я Пітера Дансбі в нагороду за «відкриття» Марса. Сам вчений також скоро усвідомив помилку і вибачився за те, що відволікав інших дослідників. За Пітера Дансбі заступився науковий журналіст Пол Сазерленд та кілька колег. На їх думку, космолог зайнятий вивченням питань, що стосуються всього Всесвіту, тому може не звернути увагу на «піщинку», якою на тлі Всесвіту є Марс.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

23.03.2018 23:38 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.