В центре внимания:

Повне затемнення Сонця над США

Повне затемнення Сонця над США

Його у понеділок, 21 серпня, спостерігали у 14 штатах. Тінь від місяця проходила від східного до західного узбережжя США в смузі 113 кілометрів на віддалі 4,8 тис. кілометрів. Шлях цей простягався від штату Орегон до Південної Кароліни.

Таке повне (його ще називають великим) затемнення відбувається, коли Місяць проходить між Землею і Сонцем, повністю блокуючи сонячне світло. Тоді видно лише невеликий яскравий віночок сонячної корони. Саме явище триває впродовж короткого відтинку часу. І неодмінно викликає величезний інтерес. А особливо у цьому випадку, адже вперше за 99 років затемнення пройшло над США від Тихого до Атлантичного океанів.

Міські парки вздовж цього маршруту зіткнулися з напливом великого числа людей з телескопами, фотоапаратами та захисними окулярами. Наприклад, понад 100 000 людей зібралися в місті Мадрас в Орегоні, де числиться лише 7 000 мешканців. Вони побачили затемнення одними з перших.

Як пишуть інтернет-портали, простій, що виник через бажання американців у робочий час відволіктися на затемнення, оцінено у 700 мільйонів доларів. Втім, таке трапляється приблизно раз у століття! То чи варто шкодувати грошей?

Повне затемнення Сонця над США

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

22.08.2017 0:07 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.