В центре внимания:

Польську владу перевірять на демократичність

Польську владу перевірять на демократичність

Депутати Європейського парламенту в середу, 15 листопада, більшістю голосів схвалили початок перевірки польського керівництва на предмет того, що у країні помічено загрозу порушення європейських цінностей.

Нинішня резолюція фактично закликає запустити процес, передбачений п.1 ст.7 Договору про Європейський Союз (ЄС). Результатом цього може бути висновок про те, що дотримання європейських цінностей в якійсь з країн знаходиться під загрозою. Якщо впродовж цього процесу не вдасться досягти прийнятних домовленостей, то буде задіяний наступний пункт ст.7, в якому йдеться вже про констатацію наявного недотримання європейських цінностей. Тільки після цих процедур, які можуть зайняти не один рік, буде піднято питання про санкції щодо країни-порушника, передбачені у п.3 ст.7 Договору про Європейський Союз. Тоді Варшава може бути позбавлена права голосу в європейських структурах.

У прийнятій 15 листопада резолюції міститься заклик до польської влади дотримуватися європейських цінностей. Йдеться про ймовірне порушення принципу незалежності судів і права громадян на свободу зібрань. Крім того, євродепутати закликали Варшаву засудити марш польських націоналістів, що відбувся 11 листопада, та виконати припис Європейського суду і зупинити вирубування лісу у заповідній Біловезькій пущі.

Світлина AFP.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

15.11.2017 20:28 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.