В центре внимания:

Польські дипломати хвилюються через марш львівських націоналістів

Про це повідомляє Польське радіо.

Міністерство закордонних справ Республіки Польща зі стурбованостю відзначило хід демонстрації, що її організували націоналістичні органіхації Львова під гаслами "Львів не для польських панів" та "кому належить Львів".

"Такого типу події можуть спричинити непотрібну напруженість між громадянами обох країн", – зазначило Міністерство в оприлюдненому вчора комюніке.

МЗС Польщі висловило також стурбованість загостренням наративу деяких політичних кіл України щодо Польщі та поляків. Відомство підкреслило, що Польща багато років підтримує Україну як у політичному та оборонному аспектах, так і в економіці (включаючи енергетику).

У цьому контексті Міністерство закордонних справ висловлює надію на те, що українська влада відсторониться від поглядів, представлених організаторами маніфестації у Львові та пов’язаними з ними колами.

Міністерство закордонних справ ще раз підкреслює свою готовність до подальшого діалогу з правових питань, що випливають з минулого.

Нагадаємо, марш "Пам'ятай героїв" відбувся у Львові 4 березня ввечері. У ньому взяло участь кілька сотень членів націоналістичних організацій.

Додамо, що 5 лютого лютого львівські націоналістичні організації провели акцію протесту біля Генерального консульства Польщі у Львові.

А наприкінці січня голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка висловив занепокоєння через низку питань щодо відносин між Україною і Польщею.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

08.03.2018 9:19 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.