В центре внимания:

Польща готова долучитися до будівництва у Львові системи очищення стічних вод

Про це повідомляє Польське радіо.

Як заявив голова Вищої контрольної палати Польщі Кшиштоф Квятковський, Польща хоче допомогти Україні в будівництві системи очищення стічних вод у Львові, сприяючи отриманню коштів з бюджету ЄС.

Він додав, наразі веде переговори з Україною щодо цього питання, адже стічні води зі Львова сильно забруднюють річки Західний Буг і Віслу.

"Понад 90% нечистот, що є у Західному Бузі і які Віслою пливуть до Балтійського моря, не є нечистотами з Польщі або Білорусі, а лише України", – наголосив Кшиштоф Квятковський.

За його словами, у Львові є застаріла система очистки стічних вод, яка вже майже не функціонує, а для будівництва нової треба 680 млн євро. Польща готова допомогти Україні отримати ці кошти з ЄС.

Нагадаємо, через незадовільну роботу очисних споруд Львова у 2016 році якість води в басейні річки Західний Буг значно погіршилася.

Варіанти в межах проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" провели розслідування щодо забруднення довкілля на Львівщині, стан берегів річки Західний Буг та занедбаного стану каналізаційної мережі Львова. Детальніше про це можна дізнатися тут.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

04.11.2017 1:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.