В центре внимания:

Помер орангутанг, що розмовляв жестами

Помер орангутанг, що розмовляв жестами

Сталося це у США, повідомила 8 серпня агенція УНІАН. Причину смерті 39-річного орангутанга Шантека, який першим вивчив мову людських жестів, поки не назвали. Однак відомо, що раніше його лікували від серцевої недостатності. Шантек розумів цю мову завдяки антропологу Ліні Майлз, яка ростила його з дитинства. Крім того, вона навчила орангутанга показувати 150 висловів на амслене – мова, якою зазвичай спілкуються у глухих спільнотах США.

В заяві зоопарку кажуть, що орангутанг Шантек часто користувався людською мовою жестів, щоб спілкуватися з доглядачами, але часом соромився робити це з людьми, яких не знав, і тоді вибирав більш характерні для орангутангів форми спілкування – крик.

У світі ще є тварини, які розуміють мову людей. 46-річна горила Коко відома тим, що має коефіцієнт інтелекту на рівні 95, що майже відповідає середньому людському, який дорівнює 100 балам.

Коко і Шантек брали участь у проекті музиканта Пітера Гебріела The Interspecies Internet, де робилися спроби налагодити спілкування між людьми і здатними до цього тваринами через інтернет з допомогою музики.

Світлина Reuters.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

09.08.2017 1:51 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.