В центре внимания:

Порошенки подарували 3 млн на проект музею Революції гідності

Порошенки подарували 3 млн на проект музею Революції гідності

Петро Порошенко разом із дружиною Мариною передали сертифікат на 3 млн. грн. доброчинної допомоги для організації Міжнародного архітектурного конкурсу щодо створення Національного меморіального комплексу героїв «Небесної сотні» — Музею Революції гідності. Про це повідомила прес-служба Адміністрації Президента України.
Також у присутності глави держави було підписано Меморандум про співпрацю між Міністерством культури України, компанією Hossbach Lehmhaus GbR і Благодійним фондом Петра Порошенка, який очолює його дружина. «Нарешті ми з вами присутні, коли розпочинається офіційна робота по конкурсу з відбору найкращого проекту», — сказав п. Порошенко. Він нагадав, що про це було домовлено під час зустрічі з родинами героїв «Небесної сотні».
Міністерство культури України як замовник конкурсу доручило його проведення міжнародному організатору архітектурних конкурсів — компанії зі світовим ім’ям Hossbach Lehmhaus GbR (Німеччина). «Я впевнений, що в журі будуть присутні найкращі світові й українські архітектори. Обов’язково, як я й обіцяв, мають бути присутні члени родин героїв «Небесної сотні», бо їхня думка також буде надзвичайно важливою», — сказав Президент.
Він висловив сподівання, що перший результат щодо переможців конкурсу буде отримано вже в лютому 2018-го, а не пізніше червня-липня наступного року буде завершено другий етап конкурсу. «Будуть виділені перші гроші — 3 млн. грн наших особистих грошей для того, щоб конкурс було запущено», — повідомив Петро Порошенко та висловив сподівання на пожертви інших добродіїв, котрі можуть долучитися до цього проекту.
Віталій Ковальчук, перший заступник глави Адміністрації Президента, повідомив, що вже розпочали процедуру землевідведення. Також зазначається, що вже завершено реєстрацію заявок на конкурс. Подано 65 заявок із 12 країн світу, серед яких є й пропозиції з України.

Катерина Чурилова, Zaxid.net

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

23.11.2017 17:58 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.