В центре внимания:

Посередником між КНДР і США готова стати Швеція

Посередником між КНДР і США готова стати Швеція

З такою пропозицією у п’ятницю, 16 березня, виступив шведський прем’єр-міністр Стефан Льовен. Це сталося у Берліні під час зустрічі з канцлером Німеччини Анґелою Меркель. Йдеться тут про заплановану зустріч президента Сполучених Штатів Дональда Трампа з лідером Корейської Народно-Демократичної Республікти Кім Чен Ином.

«Ми весь час повторювали, що із задоволенням готові виступити в ролі посередника», – заявив Стефан Льовен. Анґела Меркель своєю чергою наголосила, що конфлікт має бути вирішений дипломатичним шляхом, і вона рада «будь-яким наявним каналам для переговорів, зокрема, тим, які організовані Швецією».

Цього ж дня раніше Стефан Льовен разом з очільницею шведського міністерства закордонних справ Маргот Валльстрьом зустрівся у Стокгольмі з міністром закордонних справ КНДР Лі Йоном Хо, який не часто здійснює поїздки за кордон. Темою зустрічі, за даними шведської сторони, стали денуклеаризація корейського півострова і майбутні переговори Дональда Трампа з Кім Чен Ином.

У 1975 році Швеція відкрила посольство у КНДР, яке нині представляє дипломатичні інтереси також США, Канади та Австралії.

Сітлина Маргот Валльстрём: Стефан Льовен і Анґела Меркель.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

17.03.2018 3:09 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.