В центре внимания:

Поєднати непоєднуване, але сформувати уряд

Поєднати непоєднуване, але сформувати уряд

Інтернет-видання «Європейська правда» у середу, 11 квітня розповідає про несподіваний політичний хід Президента Чехії Мілоша Земана. Він запропонував виконувачу обов’язків прем’єра Андрею Бабішу домовитися про формування нового уряду з двома крайніми партіями протилежних ідеологій – комуністичною (KSCM) та право-радикальною (SPD).

Таку рекомендацію глава держави висловив не від доброго життя. Адже провалилися коаліційні переговори між очолюваним Андреєм Бабішем рухом ANO та соціал-демократами. Партія ANO виграла вибори у жовтні, але досі не отримала достатньої підтримки у голосуванні парламенту за довіру до його уряду. Переговори з соціал-демократами, які очолювали попередній чеський уряд, припинилися минулого тижня через неспроможність домовитись щодо міністерських портфелів. Кілька політичних партій відмовилися вступати в коаліційні переговори з ANO. А все тому, що на адресу Андрея Бабіша лунають звинувачення у шахрайстві з коштами Євросоюзу (ЄС) та у співпраці з комуністичними спецслужбами. Він усе це заперечує.

Втім, запропоновані союзники здатні створити чимало клопотів. Адже комуністи вимагають, щоб Чехія вийшла з НАТО, а SPD закликає вийти з ЄС і прагне проведення референдуму на кшталт Brexit-голосування.

Світлина: (зліва направо) Андрей Бабіш і Мілош Земан.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

12.04.2018 0:58 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.