В центре внимания:

По одному на Еверест більше не пускатимуть

По одному на Еверест більше не пускатимуть

Про це повідомив 30 грудня сайт ВВС. Отож, влада Непалу запровадила нові правила для туристів і альпіністів, заборонивши одинакам сходження на розташовані у країні вершини. Зрозуміло, це стосується і найвищої на планеті гори Еверест. Тепер це можна буде робити лише у команді.

Необхідність цих, а також ще кількох обмежень (вони, наприклад, стосуються незрячих та людей з двома ампутованими кінцівками) пояснюється прагненням знизити ймовірність нещасних випадків. Цього року спробу досягти вершини Евересту зробило рекордне число альпіністів. Але водночас зросло й число загиблих – життя втратили шестеро людей.

Між ними й 85-річний непальський альпініст Мін Бахадур Шерхан, який спробував повернути собі титул найстаршого підкорювача Евересту. Цей титул він здобув у травні 2008 року у віці 76 років. 5 років по тому його рекорд побив 80-річний японський альпініст Юїтіро Міура.

Понад 200 людей загинули за останні 98 років під час спроб піднятися на Еверест. При цьому найбільша кількість смертей припадає на період з 1980 року.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

30.12.2017 22:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.