В центре внимания:

Правосуддя у Польщі може втратити незалежність

Правосуддя у Польщі може втратити незалежність

Сенат країни прийняв поправки до закону про структуру судів, які перед тим були проголосовані нижньою палатою польського парламенту – Сеймом. Ще до цього рішення вже було відомо, яким буде реагування на нього у Європі. Адже йдеться про підпорядкування Верховного суду міністерству юстиції. Втім, неоднозначним буде ставлення до новації й у самій Польщі. Правлячій партії «Закон і справедливість» з чималими труднощами вдалося домогтися свого. Засідання Сейму затяглося аж за північ і голосування фактично відбулося вже у суботу, 15 липня. У підсумку 57 сенаторів висловилися за реформу, 29 були проти, пише «Польське Радіо».

Поміж нововведень – надання парламенту і міністру юстиції права призначати суддів самостійно, не радячись з представниками органів правосуддя. Закон набуде чинності після підписання президентом Польщі Анджеєм Дудою. Опозиція категорично налаштована проти цих змін – партія «Громадянська платформа» закликає провести 16 липня акцію протесту.

Єврокомісія планує розглянути плани польської судової реформи наступного тижня. У Брюсселі стурбовані розвитком ситуації в Польщі.

Світлина з сайту «Польське Радіо»: засідання Сейму.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

15.07.2017 18:04 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.