В центре внимания:

Презентовано перший український гелікоптер

Презентовано перший український гелікоптер

У Запоріжжі 19 серпня розпочався відкритий чемпіонат України з вертолітного спорту. Його приурочено до 70-ої річниці першого вильоту літака Ан-2, а також 110-річчя акціонерного товариства (АТ) «Мотор Січ» – одного з провідних у світі підприємств з розробки, виробництва, ремонту та сервісного обслуговування газотурбінних двигунів до літаків і вертольотів.

Втім, глядачів привело сюди не лише бажання поспостерігати за майстерністю пілотів, а й чисто пізнавальний інтерес. Адже цього дня було презентовано перший український гелікоптер, виготовлений запорізькими будівниками авіадвигунів. Як розповів президент АТ «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв, роботи над створення першого українського гвинтокрила тривали 10 років. Машині дали назву «Надія».

– Це наша надія на розвиток країни, на розвиток високих технологій. І наша надія, що цей вертоліт буде мати багато модифікацій: і для патрулювання доріг, і для моніторингу трубопроводів і газопроводів, і для оборонних цілей, і для сільського господарства, і для пасажирів. В Україні сьогодні покладено старт нової індустрії, – наголосив В’ячеслав Богуслаєв.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

19.08.2017 17:56 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.