В центре внимания:

Президент Казахстану втоми не знає

Президент Казахстану втоми не знає

У понеділок, 5 березня, виступаючи на сесії парламенту Нурсултан Назарбаєв заявив: «Я працював, працюю і буду продовжувати працювати, щоб наші люди дивилися у майбутнє з упевненістю». Ймовірно, це було відповіддю на кілька повідомлень про його можливі наміри передати владу. А з’ясувалося, що у багаторічного казахського лідера інші наміри – «зосередитися на важливих соціальних проектах».

Втім, і раніше було відомо про підготовку законопроекту, який дозволить чинному президенту очолити Раду безпеки Казахстану пожиттєво і змінити статус цього органу із консультативного на конституційний, збільшивши його вплив. Критики твердять, що таким чином Нурсултан Назарбаєв прагне зберегти владу в разі, якщо піде з посади президента.

77-річний Нурсултан Назарбаєв керує республікою ще з радянських часів – відтоді, як у 1989 році був обраний очільником Компартії Казахстану. Посаду президента беззмінно обіймає з 1991 року. Торік у січні він оголосив про плани делегувати деякі з президентських повноважень парламенту й уряду. Але схвалені після цього поправки до конституції не внесли значних змін у розподілі влади в державі.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

06.03.2018 0:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.