В центре внимания:

Привітання Мирославу Білецькому з нагоди 75-річчя

Привітання Мирославу Білецькому з нагоди 75-річчя

Є люди, котрі своїм талантом вплинули на хід розвитку людства. Таким є Мирослав Білецький. Він народився 1 березня 1943-го на хуторі Руда-Любицька, неподалік від містечка Любича-Королівська Томашівського повіту Люблінського воєводства. Коли 1946 року ці етнічно-українські землі Сталін подарував Польщі, велику частину українського населення та з цілого Закерзоння було виселено звідти на терени УРСР. А українцям, котрі залишилися у Польщі, 1947-го влаштували злочинну акцію «Вісла»
Переселені в околиці м. Долини Івано-Франківської області батько Мирослава Іван із дружиною змушені були працювати в колгоспному ярмі. Хлопцеві пощастило, після закінчення 1960-го з відзнакою Долинської середньої школи він вступив на географічний факультет Львівського державного університету ім. Івана Франка, який успішно завершив 1966 року. Після цього працював вчителем географії в Тисівській середній школі Долинського району, а незабаром став заступником директора школи.
1968-го його запросили на роботу на кафедру економічної та соціальної географії. Працював на посаді старшого лаборанта й асистента. 1987 року захистив у Києві кандидатську дисертацію «Формування міжгалузевого комплексу обслуговування населення реґіону». Перебуваючи у Києві, систематично підтримував зв’язки з вчителями м. Львова й області щодо організації педпрактики, роботи методоб’єднань, з Інститутом підвищення кваліфікації і перекваліфікації Львівського національного університету ім. Івана Франка. Обласним інститутом післядипломної освіти, інформаційно-методичним центром м. Львова, з Малою академією наук. Приділяв увагу вивченню сучасних тенденцій і проблем розвитку сфери послуг реґіонів. Тематика робіт ученого має значно ширший аспект, але і те, що ми згадали, засвідчує про колосальні успіхи його діяльності.

Ярослав Стех

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

12.04.2018 15:48 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.