В центре внимания:

Підлеглі Садового беруть тайм-аут щодо пільговиків у маршрутках

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак пояснив, що на вирішення питання оплати проїзду пільговиками потрібен час:

"Думаю, що пару тижнів треба на те, щоб врегулювати цю ситуацію. Треба юридичні роз’яснення, вихід на якесь спільне рішення, яке б задовольнило всіх.

Я ще раз хочу наголосити, ця проблема є не тільки у Львові. Вона назріла у загальнодержавному масштабі і такі питання виникають у багатьох інших містах. Ряд міст вже відмовили у пільговому перевезенні на комунальному транспорті і на приватному транспорті, десь мають підхід не більше двох пільговиків, десь залишили якусь пільгу, десь не залишили. Тут держава має визначитись з законодавством, з постановою Кабміну і з джерелом фінансування. Я ще раз хочу сказати: пільги, передбачені законом, вони всі залишились. Пенсіонерів за віком в законі немає. Я вбачав би так: держава має або додати пенсіонерів до переліку, який визначається законом, і почати знов відшкодовувати за пільгові перевезення, або підтвердити, що їх там немає, і пенсіонери мають платити. Слід поставити крапку у цьому питанні.

Як буде на комунальному транспорті – мусимо дочекатись роз’яснень-відповіді Укртрансбезпеки і будемо виходити з офіційної відповіді. Тоді будемо приймати остаточне рішення.

Зараз частка комунальних маршрутів є 35% на 65% маршрутів, які належать приватним перевізникам. Але ви знаєте про наміри міста придбати тролейбуси і трамваї і до 100 автобусів, щоби збільшити свою частку на ринку і краще виконувати свою функцію з перевезення пасажирів", – прокоментував Сергій Бабак.

"Є складна ситуація з трактуванням законодавства стосовно пільг. У нас Закон України не передбачає пільговий проїзд для людей пенсійного віку. Ми у Львові, наскільки це можливо, цю пільгу надаємо у наших комунальних автобусах і в наших комунальних трамваях і тролейбусах. Приватні перевізники по-іншому сьогодні це питання поставили. Тому нам треба пропрацювати компромісний варіант. Щоб з одного боку, мешканці міста мали можливість комфортно пересуватись по місту громадським транспортом, з іншої сторони, щоб цей напрямок не був збитковим і просто не припинив своєї діяльності. Бо піднімати сьогодні ціну немає такої можливості. І пенсіонери зараз не мають можливості багато платити", – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, з 20 січня за проїзд у маршрутках Львова та області пенсіонери оплачують проїзд. Однак у комунальних автобусах для проїзд є безоплатним.

Також минулого тижня міська влада надіслала листа до управління Укртрансбезпеки у Львівській області з вимогою перевірити дії приватних перевізників та вжити усіх необхідних заходів.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

25.01.2018 6:28 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.