В центре внимания:

Раб-тарифи змусять кожного українця платити 715 грн щороку на модернізацію енергомереж олігархів

Про це повідомляє прес-служба «Нашого краю».

Влада хоче, щоб українці сплачували додаткові кошти, які підуть на модернізацію енергомереж та обладнання, що знаходяться у власності олігархів. Українцям це буде коштувати 30 млрд грн – кожне домогосподарство буде переплачувати 167 грн щомісяця. Кожному українцю модернізація енергомереж олігархів за раб-тарифами коштуватиме 715 грн на рік.

За словами голови виконкому Львівської обласної організації політичної партії «Наш край» Ореста Матвіїшина, уряд своїм рішенням заклав у раб-тарифи доходність обленерго у розмірі 12,5% річних від вартості активу. Більшість обленерго були приватизовані багато років тому за суму від 200 млн до 2-3 млрд гривень. А перед запровадженням раб-тарифів ті самі обленерго вже були оцінені у 5-9 мільярдів гривень. Таким чином, сума доходу на модернізацію (12,5% річних) становитиме від 625 млн до 1,125 млрд грн на одне обленерго.

«Загалом українці »проінвестують» олігархів на 30 млрд грн. протягом року. Виходить, що народ ошукують двічі – спочатку за заниженою ціною роздали олігархам народну власність, а згодом цю власність оцінили вже за ринковими цінами і хочуть, щоб українці сплачували олігархам за її модернізацію», – висловився Орест Матвіїшин.

Він додав: »Ми вимагаємо від влади негайно скасувати раб-тарифи та зобов’язати власників обленерго інвестувати в модернізацію енергомереж із своїх надприбутків».

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

27.03.2018 2:20 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.