В центре внимания:

Реконструкція басейну "Динамо" у Львові: Садовий переживає, щоб комплекс не забудували житлом

Реконструкція басейну

Сьогодні, 16 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на реконструкцію ГО "Львівська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" України" комплексу басейну "Динамо", що на вул. В. Стуса, 4.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

ГО "Львівська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" України" реконструйовуватиме комплекс басейну "Динамо", який займає площу 2,31 га.

Як розповів під час обговорення питання представник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради, мова йде про реконструкцію існуючих чаш, які є в запущеному стані, трибун, а також надбудову господарських приміщень, які розташовані за трибунами. Ці приміщення передбачені для обслуговування басейну.

Втім міський голова Львова Андрій висловив занепокоєння, що на місці басейну "Динамо" можуть з'явитися нові житлові багатоповерхівки. Адже яким коштом громадська організація здійснюватиме реконструкцію, у міськраді не знають.

"Ви можете гарантувати на 100%, що там знову не з'явиться декілька житлових будинків? Щоб ви розуміли, ситуація була яка: було близько десятка "гонців", які ходили і казали, що коштів на реконструкцію басейнів нема. Але казали: "Ми збудуємо там житловий комплекс і за ті кошти інвестори будуть реконструювати той басейн". Я в це не вірю. А за які кошти вони (ГО "Львівська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" України", – ред.) збираються це реконструювати?", – зазначив Андрій Садовий.

У відповідь і представник управління архітектури та урбаністики, і начальниця юридичного департаменту Гелена Пайонкевич, і член виконкому Орест Печенко запевнили Садового, що містобудівні умови та обмеження не передбачають будівництва житла на території басйену "Динамо".

"Я ознайомився вчора з документацією і можу теж стверджувати, що вона не передбачає будівництво житла. Однак мене от що бентежить: згідно з розрахунками, басейн вміщатиме мінімум 316 людей, а максимум – до 700. А вони всього-на-всього передбачають парковку на 38 місць. Як правило, в таких випадках роблять дво- або -трирівневі паркінги. Тому я вважаю, що потрібно узгодити збільшення паркомісць", – додав Орест Печенко.

Відтак члени виконкому погодили містобудівні умови та обмеження на реконструкцію комплексу басейну "Динамо", однак із зауваженням щодо збільшення кількості паркомісць.

Як з'ясували Варіанти, на реконструкцію комплексу басейнів "Динамо" громадській організації, за попередніми даними, потрібно близько 50 млн грн.

Як йдеться на сайті комплексу "Динамо", реконструкція передбачає встановлення дитячого басейну, сауно-банного комплексу, атракціонів для дітей і дорослих, басейну для реабілітації осіб із інвалідністю, облаштування системи підігріву води, системи, що автоматично фіксує результати спортсменів у великому басейні та ряду інших ремонтних робіт.

Реконструкція басейну

Реконструкція басейну

Реконструкція басейну

Реконструкція басейну

Нагадаємо, влітку минулого року Львівська обласна рада вже виділяла понад півмільйона гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції басейну "Динамо", що на вул. В. Стуса, 4.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

17.02.2018 8:18 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.