В центре внимания:

Рекордна евакуація населення у Німеччині

Рекордна евакуація населення у Німеччині

Яка повідомляє 3 вересня ВВС, у місті Франкфурті-на-Майні оголосили найбільшу за всю повоєнну історію Німеччини евакуацію. А все через виявлену під час будівельних робіт в Університеті Гете британську бомбу часів Другої світової війни. Тепер саперам належить знешкоджувати 1,5 тонни вибухівки. Вони планують провести керований підрив боєприпасу, який, за їхніми словами, має таку потужність, що здатен знищити цілу вулицю.

Отож, вранці у неділю близько 65 тисяч осіб, у тім числі й пацієнти та персонал двох лікарень змушені були виїхати у безпечні місця. До сотні хворих, включно з тими, що перебували у реанімації, переведено в інші медичні установи. Евакуація стосується також двох десятків будинків для людей похилого віку, оперного театру та будівлі Бундесбанку, де зберігається половина всього золотого запасу країни.

Райони евакуації патрулюють поліцейські вертольоти, обладнані тепловізорами для пошуку тих, що вирішили залишитися на місці. Усіх їх поліція пообіцяла затримувати. Міська влада організувала кілька пунктів, де евакуйовані мешканці можуть перечекати операцію. Крім того, багато музеїв пообіцяли безкоштовно впускати відвідувачів.

До цього тривожного рекорду наймасштабніша евакуація в історії Німеччини відбулася торік у Аугсбургу. Тоді свої будинки були змушені покинути близько 54 тисяч мешканців.

Світлина DPA.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

03.09.2017 14:13 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.