В центре внимания:

Рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища розпочнуть у березні

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Розпочати рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища у Львівській міськраді планують вже в березні, а влітку хочуть приступити до будівництва сміттєпереробного комплексу.

"На роботи по сміттєпереробному комплексу та рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища у нас передбачено 35 млн євро: 25 млн – кредитні кошти, 10 млн – грантові. Зокрема, 25 млн євро передбачені на будівництво заводу, а інші 10 млн – безпосередньо на рекультивацію нашого полігону", – розповів директор ЛКП "Зелене місто" Вадим Ноздря.

Станом на сьогодні у міськраді провели тендер на будівництво 18 свердловин для майбутньої повної дегазації Грибовицького сміттєзвалища. Уже є переможець, підписано угоду, проектанти працюють над проектом.

Зазначимо, 25 січня на пленарному засіданні Львівської міської ради депутати затвердили ділянку на вул. Пластовій, 13 для будівництва сміттєпереробного комплексу.

Ділянка, на якій зведуть сміттєпереробний комплекс, належала ЛМКП "Львівводоканал", відтак її вилучили з користування підприємства.

Нагадаємо, наприкінці червня минулого року мешканці сіл Муроване та Сороки-Львівські написали звернення до депутата свого виборчого округу Львіської обласної ради з проханням інціювати звернення до Львівської обласної ради та Львівської міської ради з вимогою не допустити будівництво сміттєспалювально комплексу на території ТЕЦ-2 на вул Пластовій. Нещодавно його оприлюднили на сесії облради.

Цю ділянку під будівництво заводу запропонувала французька компанія Egis, що працювала над проектом стратегії поводження зі сміттям у Львові.

Источник

Читайте также
Пошарити у ВК Пошарити у Facebook Пошарити у Twitter Пошарити у ЖЖ Пошарити у ММ Пошарити у Однокласниках

01.02.2018 16:18 | Ольга Рубайло

Поиск:

Поиск
Последние новости города и общества
Орбита Львов в VK
Орбита Львов в Facebook
Орбита Львов в Твиттере
Орбита Львов в Google+
Все права защищены © 2001-2024 Орбита Львов
| XML | RSS
Любое копирование материалов с сайта orbita-lviv.com без ссылки на источник запрещается.